Call us : Batajnicainfo@gmail.com

JELENA ČANKOVIĆ – IZ BATAJNICE DO BARSELONE Sport

06
apr

JELENA ČANKOVIĆ – IZ BATAJNICE DO BARSELONE

Naša sagovornica je svojim talentom i zalaganjem osvajala srca fanova fudbala po Srbiji, Mađarskoj i Španiji.

Jelena Čanković je rođena 1995. godine. Fudbal je počela da trenira u OFK Perspektivi iz Zemuna gde je igrala do petnaeste godine kada je prešla u ŽFK Spartak iz Subotice. Nakon toga je nastupala za Barselonu, a trenutno je član Ferencvaroša iz Budimpešte.

Ženski fudbal je u velikoj ekspanziji u celom svetu, mnogo ljudi je počelo da ga prati i da dolazi na stadione, sve više devojčica počinje da se bavi fudbalom i mislim da će za par godina ženski fudbal još više dobiti na popularnosti i da će iz godine u godinu sve više napredovati i da će u narednom periodu biti svuda jako razvijen – naglašava supertalentovana Jelena.

Osvojila je veliki broj trofeja, prvo u mlađim kategorijama a kasnije i u seniorskim timovima. Osvojila je i prvenstvo i kup u sve tri seniorske lige (Srbija, Španija, Mađarska) u kojim je nastupala.

Ne izdvaja svoje uspehe već smatra da su joj svi jednako dragi. Od invidivualnih priznanja ističe titulu najboljeg igrača lige u sezoni 2015/16 u Mađarskoj.
Jelena Cankovic Batajnica

Smatra da ženski fudbal kod nas još uvek nije na zavidnom nivou ali se nada promeni.

Stanje ženskog fudbala u Srbiji nije baš najbolje, istina je da kod nas ima dosta talentovanih igračica ali se one nažalost ne razvijaju u pravom smeru. Kod nas je ženski fudbal nerazvijen u odnosu na ostatak Evrope i sveta, uslovi u kojima se radi nisu dobri i retko ko ulaže u ženski fudbal. Nadam se da će se to promeniti u skorijem periodu i da će i devojke u Srbiji imati makar približne uslove kao devojke u drugim zemljama – ističe naša Batajničanka.

Njen otac je fudbalski trener i ima svoju školu fudbala u Batajnici (Škola fudbala Čanković) pa je lako shvatiti zašto je Jelena postigla velike uspehe u svetu fudbala i zašto je krase posvećenost, profesionalizam i disciplina.

Oduvek mi je idol bio Ronaldinjo i to je igrač na kojeg se i dan danas ugledam u fudbalskom smislu. Od fudbalera koji trenutno igraju na vrhunskom nivou, omiljeni mi je Iniesta, a takođe obožavam da gledam Luku Modrića – kaže Jelena.

To su njeni idoli a sada je ona idol mnogima koji žele da ostvare svoje snove u fudbalu. Sve se može uz talenat, trud i posvećenost a najbolji primer toga je upravo Jelena Čanković!

Stevan

U ZDRAVOM TELU ZDRAV DUH

  • Posted By - Stevan

Kapitenski – Marko Perić

  • Posted By - Stevan

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

IZDVAJAMO:

Društvene mreže

@Batajnica Info