Call us : Batajnicainfo@gmail.com

Katić Milan Sport

07
mar

Katić Milan

Iako se odbojkom bavi tek nekih 7 godina, doskorašnji igrač OK Vojvodina – Milan Katić, zarobio je srca navijača i pažnju najboljih klubova Evrope.

Zamislite sledeće. Trenirate fudbal, dobro vam ide. Odete u posetu rodbini i iz dosade uzmete odbojkašku loptu da se malo zabavite. Impresionirate sve prisutne pa i trenera Bojana Mihajlovića. Izborite se za mesto u timu, zatim pređete u jedan od naših najboljih klubova, a nekoliko godina kasnije postanete najtraženiji mladi odbojkaš evropskog kontinenta.

To nije bajka, to je samo razvojni put Milana Katića, talentovanog primača OK Skra Belhatov.

Njegov uspon, iako se neupućenima čini brzim, bio je uslovljen dobrim odlukama, vrednim radom i odricanjima.

Nakon svog odbojkaškog početka u OK Obrenovac, Milana je čekala prva bitna odluka u karijeri. Ovaj momak iz Batajnice imao je na stolu ponude Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine. Odlučio se da potpiše za klub iz Novog Sada i kako kaže, nikada nije zažalio.

Nisam u tom trenutku znao šta znači igrati za Vojvodinu. Imaju odlične navijače, uvek je super atmosfera. Kada smo igrali protiv Benfike, u hali je bilo oko 6 hiljada posetilaca. Smršao sam 3 kilograma tokom te utakmice, što zbog umora, što zbog ambijenta – ističe Katić.

Milana je oduvek krasila radna etika, pa slobodno vreme koristi maltene isključivo za odmor. Upravo ta karakteristika mu je omogućila stabilan povratak posle teške povrede.

Naime, talentovani odbojkaš je 2012. godine pretrpeo povredu ramena koja ga je udaljila od terena na godinu dana. Strpljivo je čekao pravi trenutak da se vrati u trenažni proces i oduševio je verne novosadske navijače po povratku u postavu.

Uprava tima Skra Belhatov je cenila njegovu požrtvovanost i trud, između ostalih kvaliteta, pa mu je ovog leta ponudila ugovor na 4 godine.

Taj vid ugovora je retkost u našem sportu. Obično se potpisuju ugovori na jednu ili dve godine, ali očigledno je da oni planiraju svoju budućnost. Postoji mogućnost da prvu godinu ili dve provedem u nekom drugom klubu, na pozajmici, a tek zatim zaigram za Skra Belhatov – naglašava Milan.

Mladom Katiću će kaljenje sigurno značiti ali mnogi smatraju da je on već oformljen igrač. Priznanja koja je zaradio, u svojoj relativno kratkoj karijeri, to potvrđuju.

Katić je dva puta bio proglašen za igrača meseca domaće lige, u izboru Sportskog žurnala, osvojio je 3 Balkanijade, a sa Vojvodinom je bio osvajač Kupa 2011. i 2015. godine.

Sa 17 godina je uspešno debitovao za Vojvodinu, a u reprezentaciju je pozvan prošle godine. Na debi je čekao do ove godine, ali nema sumnje da će u budućnosti upravo Katić biti jedan od nosilaca igre ekipe Nikole Grbića.

Uprkos velikom uspehu koji je postigao, ovog momka iz Batajnice krase skromnost i velikodušnost.

Oni koji ga duže poznaju kažu da se nije promenio i da je ostao onaj isti dečko iz “Mitraljete.

Stevan

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

IZDVAJAMO:

Društvene mreže

@Batajnica Info