Call us : Batajnicainfo@gmail.com

Mentalno Razgiban – Darko Mitrović Zabava

30
avg

Mentalno Razgiban – Darko Mitrović

Intervjuisali smo jednu od najpoznatijih radio ličnosti na ovim prostorima- Darka Mitrovića! U 10 pitanja smo pokušali da otkrijemo njegove stavove o pojedinim teškim, ali i lakšim temama.

Šta, po Vašem mišljenju, dobro ili loše karakteriše Batajnicu i Zemun i vidite li u nečemu mogućnost kako bi mogli da napreduju?

Svakako da postoje velike razlike kada su u pitanju Zemun i Batajnica, pri tom ne mislim samo na udaljenost ova dva naselja već i na kulturološki značaj i razlike koje su evidentne. Naravno da postoje razne mogućnosti za napredovanje ili apdejtovanje i to oba kraja, a naročito Batajnice. Ja sam nešto stariji pa se sećam vremena kada je Zemun imao tri bioskopa ili možda čak četiri. Danas se tu prodaju jeftine krpe,a od svega ostalo je samo lepo sećanje na onaj uređeni Zemun u kome sam ja rastao..Što se tiče Batajnice, osim pozorišta Pab – Skloništa u Teatru, ja ne znam ni za jedan drugi prostor u Batajnici za koji bi moglo da se kaže da je kultrno značajan.

Batajnicu su preplavili kafići, kladionice, smeće, žvrljotine po zidovima, nekultura, bahataost i nezainteresovanost da se ti problemi reše.Ukoliko se neko ozbiljno prihvati posla, možda bi od svega moglo da se napravi nešto. Voleo bih i kada bi Batajnica imala i neki letnji bazen.

Šta biste istakli kao najveći problem novinarstva u Srbiji, izuzev političkih pritisaka?

Najveći problem novinarstva u Srbiji pored političkih pritisaka je svakako amaterizam i finansijski aspekt.Od novinarstva definitivno ne može da se živi. Ali bukvalno. Nikako ne bih savetovao svom sinu da postane novinar (u pravom smislu te reči) i jednog dana dopusti sebi da jede taj gorak hleb sa sedam kora. Gomila njih sebe smatra novinarima,a pišu o celulitu Dare Bubamare ili već neke druge raspale pevaljke. Gde je nestalo novinarstvo i šta se sa njim desilo, jako je kompleksno pitanje. U stvari kada bolje razmislim možda je kompleksniji odgovor. Posao novinara je da postavlja pitanja, da pomera granice, bude hrabar, nepotkupljiv, znatiželjan, obrazovan i pristojan. Ovde to više ne postoji. Svaka čast izuzecima ali njih je zaista baš malo.Pravi novinari su dovedeni na ivicu bede i nije im ni do čega. Pri tom, iz cele priče sam izuzeo političke pritiske kao i smrt etike i kodeksa u samom novinarstvu. Došlo je vreme, jeftinih skandaloznih naslova, klikbejtova i to je to!

Ukoliko nije previše privatno, zbog čega „Mentalno razgibavanje“ više neće biti na okupu?

Nema tu šta da se krije. Mi smo o tome pričali i u samoj emisiji. Jednostavno ovaj put je došlo do razlaza zbog naših različitih pogleda na budućnost, što ličnu, što same emisije. Obojica imamo neke planove za budućnost ali jednostavno nismo u mogućnosti da ih uskladimo. Marko je moj prijatelj i kolega kojeg jako cenim i sa kojim sam proveo prelepih 8 godina.. Želim mu svu sreću na novom poslu a ja, ja ću ću nastaviti da radim  Razgibavanje sam i već od 4.septembra možete me slušati u starom terminu ( od 7 do 10h ) na radiju Laguna 93,7MhZ.

Šta možemo očekivati od Vaše verzije „WTF“ emisije?

Možete očekivati, pre svega mene i ono što jesam.To je prosto nemoguće promeniti.Možete očekivati moju potpunu iskrenost u onome čime se bavim. U ovoj sezoni akcenat ću baciti na svoje dogodovštine u kojima će se mnogi pronaći,na više kvalitetnije muzike, kvalitetne goste, uostalom na sve ono, kao što to inače radi  i čuveni Mark Maron,autor najslušanijeg podcast-a u Americi  „WTF „  Dakle priče o stvarnom životu ali bez politike i isterivanja socijalno-društvene pravde..Možda malo više humora, opuštenosti, više kvalitenijih gostiju koji imaju šta da kažu, sa kojima ću se dobro zabaviti ,a nadam se i vi uz nas…

Kako ste zadovoljni odzivom i reakcijama publike na Vašu komediju i da li je u planu turneja po Srbiji?

Stand Up komedijom se bavim već 6 godina. Za sve to vreme nastupao sam i u raznim gradovima po Srbiji.Obišao sam pola Srbije..Dobro ajde, skoro celu.Svuda mi je bilo prelepo I odlično sam prihvaćen., sa obzirom da je Stand Up tek u povoju kod nas. Klasičnu turneju ne planiram skoro, ali ću zato biti rezident u Dorćol Plac-u i pabu Pelo Rio koji se nalazi u Zemunu. Dakle imam jednu ogromnu scenu koja prima 400 i više ljudi i imam jednu intimniju atmosferu u Zemunu. Vrlo sam zadovoljan i publikom, koliko vidim i oni sa mnom. Neskromno sa moje strane! Dobijam sve više poziva ali nisam spreman toliko da se posvetim tome jer ne bih želeo baš da se smučim ljudima, i ovako me ima previse. Repriziraju me na B92 već 4 godine, imam radijsku emisiju, pa sad još i da zauzmem pola klubova u gradu, mislim da bi bilo previše. Moja komedija je crno-humorna, bez kompromisa i bez ikakvih kočnica. Ne dovodite decu na moj nastup ukoliko ne želite da imaju trauma posle!

Da li biste nekoga izdvojili kao Vašeg idola u domenu stendap komedije?

Mnogo je njih kojima se divim i koje bih izdvojio. Prvi na spisku je Ričard Prajor, veliki kralj, naravno Luis C.K., zatim Bil Bur, simpatičan mi je i Aziz Ansari, a da..Zamalo da zaboravim legendu..Džordž Karlin.Nije loš ni Osvalt Paton i naravno Kevin Hart…

„Korzo“ je zatvoren, tako da na čuvene tulumbe ne možemo da računamo. Koji zemunski specijalitet biste preporučili nekom ko prvi put dolazi u našu opštinu?

Da, malo je teško sada izdvojiti nešto što je baš specifično za našu opštinu. Možda za početak burek u pekari Petrović, ili dobre odreske u restoranu El Toro, riblju čorbu u Šaranu, odličan roštilj na Šlepu….

Vaše društvene mreže obiluju slikama iz inostranstva. Koja zemlja ili koji grad je ostavio najveći utisak na Vas i gde niste bili do sada, ali željno iščekujete da odete?

Za svoje 44. godine, bio sam „ onih godina „ u Rumuniji, jedno vreme čak i u Bocvani, Španiji, Italiji, Grčkoj, naravno, Mađarskoj, Austriji i Nemačkoj. Barselona me je raspametila, tamo bih mogao da živim i mrem! Ali ništa manje me nije oduševio ni Beč. Jako lep grad, koji drži do sebe, ceni istoriju i tradiciju. Mene to u principu najviše i oduševljava..Ta njihova sređenost, funcionalnost, briga o običnim ljudima, to što sve služi nekoj svrsi. Sve je čisto, parkovi su prepuni drveća i prelepog cveća, trava je naravno zelena jer prskalice rade non stop, nema okačenih klima uređaja na znamenitostima i zgradama od nacionalnog značaja, koje kaplju niz oluke ili na trotoare, svuda su biciklistilčke staze, a kod nas nema ni trotoara, kanalizacija je još uvek za pojedine krajeve naučna fantastika, a invalidi kako prolaze, to samo oni znaju. Voleo bih da vidim Njujork, to je moj dečački san. Ali isto tako bih voleo da vidim i London, Amsterdam, Tokio, Moskvu, Pariz, Rim…Uh, dugačak je spisak…

Koje filmove-serije/muzičare/knjige Darko Mitrović gleda/sluša/čita što je češće moguće?

Uh ovo je teško pitanje. Ja sam veliki filmofil i bindžer. Što se tiče filmova, čini mi se da je raspali Holivud ostao bez ideja, smučili su mi se njihovi rimejkovi i horori i priče o zombijima. Ne pamtim kada sam pogledao neki pametan film. Volim filmove sa hepiendom, filmove posle kojih se zamislim, koji te nateraju da se osećaš dobro. Što se tiče serija, upravo završavam prvu sezonu serije „ Ozark „, a preporučio bih vam serije „ Patriot „ „ Master of None „ „Utopia „ „ Black Mirror „ „Horace and Pete „ „ Stranger Things „ i više ne mogu da se setim! Što se tiče muzike, obožavam Jazz, ali sam odrastao na panku. Sve u svoje vreme. Izgleda da starim. Što se tiče knjiga, zahvaljujući Laguni prosto ih gutam. Obožavam Irvina.D. Jaloma ( Problem Spinoza,Kada je Niče plakao…itd.), volim da čitam Selindžera, Rodriga Mujnoz Aviu Dejvida Mičela, Stajnbeka, Dragana Velikića, Fredrika Begbedea, a zadnje što sam pročitao je knjiga Džareta Kobeka „ Ja mrzim internet „ , zaista odlična knjiga!

Poruka kojom biste motivisali mlade glasi?

Ukoliko ste uporni i radite na sebi, budete strpljivi i sačekate pravi momenat, nađite vezu, jer bez nje vam sve ovo ništa ne vredi.

Brutalno iskren i šarmatan kao uvek, Darko je odgovorio na sva naša pitanja. Ukoliko ste njegov poštovalac ili želite to da postanete, pratite njegovu stendap komediju i predstojeće nastupe, kao i novu sezonu njegove emisije koja počinje 4. septembra, od 07 do 10h, na radiju Laguna (93,7MhZ).

Stevan

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

IZDVAJAMO:

Društvene mreže

@Batajnica Info