Call us : Batajnicainfo@gmail.com

U ZDRAVOM TELU ZDRAV DUH Sport

06
apr

U ZDRAVOM TELU ZDRAV DUH

Aleksandar Dunčić, fitnes instruktor i student DIF-a, jedan je od inicijatora fantastične akcije koja promoviše zdrav život i prave vrednosti.

U doba kada stariji prečesto upućuju negativne komentare mladima povodom njihovih životnih odluka, nezdravog načina života i vremena provedenog ispred ekrana, ideja ovih momaka i realizacija iste sigurno će svima izmamiti osmeh.

Naime, pomenuti Aleksandar je sa nekolicinom svojih prijatelja od opštine Zemun zatražio pomoć pri stvaranju male ali praktične „ulične teretane“ u Batajnici. Opština im je izašla u susret tako što je dozvolila da zidaju na tom zemljištu.
Batajnicki snagatori

Momci su se sami snašli za materijal uz pomoć komšija koje su skupile određene resurse kako bi se ova ideja u potpunosti sprovela u delo. Ljudi koji su se uključili u akciju pomagali su kako finansijski tako i fizički.

Ovu uličnu teretanu sada koriste mnogi. Dosta njih povremeno vežba, neki se u prolazu oprobaju na šipkama dok je desetak momaka već neko vreme prilično redovno.

Može se reći da je ovaj mali projekat odlična investicija za budućnost a sličnu ideju su imali i drugi momci iz Batajnice koji su skupili sredstva i napravili nekoliko sprava za vežbanje u dvorištu Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta“.

Glavna ideja je ostavljanje nečega dobrog mlađim generacijama, pa sprave za vežbanje koje promovišu zdrav fizički razvoj – deluju kao pravo rešenje.

Stevan

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

IZDVAJAMO:

Društvene mreže

@Batajnica Info