Call us : Batajnicainfo@gmail.com

ZORAN SAMARDŽIĆ KNJIGA – SRPSKE VERTIKALE Zabava

06
apr

ZORAN SAMARDŽIĆ KNJIGA – SRPSKE VERTIKALE

Knjiga „Srpske vertikale“ koja samo dotiče sfere života koje jedan Narod čine narodom je oblast vere, pisma , jezika i kalendara. Ova knjiga je vapaj za istinom.

Srpski intelektualci doba 1903-1914. godine, smatrali su da preko kulture treba izvršiti „moralnu obnovu nacije“. Skerlić je tada, u uvodniku „Svetli dani“, napisao: „G. Stanojević zna samo ono što su ga u školi učili, misli da sem nemačke kulture nema druge kulture, i da je Beč Atina našega doba. On nije u stanju da shvati ceo ovaj naš uspešni pokret poslednjih dvadeset godina da se Srbija otrese austrijske polukulture, da ne bude prosta duhovna provincija austrijska“.

Ivo Andrić kaže „Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko unakaziti i zbuniti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu toliko otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete“.

Dragi čitaoče knjiga je sažetak o nepravdi, podvalama pa i omalovažavanju srpskog naroda . Sva evropska civilizacijska dostignuća sa kojima se toliko ponosi Evropa i evropski narodi direktno je preuzeta od srpskog naroda. Zametanje te istine je najočiglednije kroz davanje imena srpskom narodu (postoji oko 700 pojmova) kojim se obraćaju tvorci zapadne oficijalne istoriografije za pojam srpskog naroda.

Na kraju se najiskrenije nadam da će istina o ulozi srpskog naroda koju je preuzela zapadna evropska kultura jednog dana doživeti satisfakciju i da će srpski narod doživeti da mu se priznaju sve duhovne vrednosti vera, pismo, jezik i kalendar sa kojim današnja Evropa nemilosrdo manipuliše na štetu srpskog naroda.

Batajnica 7524. godina ( po srpskom kalenadaru)

Zoran Samardžić

Stevan

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

IZDVAJAMO:

Društvene mreže

@Batajnica Info