Zanimljivosti

Grupa učenika iz Batajnice našla se u zanimljivoj ekspediciji!

Grupa učenika iz Batajnice nedavno je učestvovala u uzbudljivoj „specijalnoj ekspediciji“ posvećenoj Escape Room iskustvu pod nazivom „Izgubljeni IDentitet“. Ova avantura, koju je predvodila nastavnica Aleksandra Danilović, predstavljala je izazov u rešavanju raznovrsnih zadataka kako bi se pronašao izlaz iz intrigantne sobe.

Escape Room fenomen je u ekspanziji širom sveta, a slično je popularan i u Srbiji. Igra zahteva dobru ekipu, entuzijazam i pozitivno raspoloženje. Učenici Strahinja, Nemanja, Uroš, Pavle i Mateja su hrabro kročili u A1 Escape Room „Izgubljeni IDentitet“ u tržnom centru u Rajićevoj u Beogradu, koristeći priliku da uče o sajber bezbednosti.

Escape room "Izgubljeni IDentitet"
Escape room „Izgubljeni IDentitet“

Sama igra se odvija u prostoriji koja je tematski uređena, prilagođena priči sobe. Timovi od 2-5 igrača imaju zadatak da u roku od 60 minuta prevaziđu sve prepreke i pronađu izlaz. Kroz maštovite zadatke, logičko razmišljanje i timski rad, učesnici su izazvani da zajedničkim naporima otkriju skrivene tragove, reše zagonetke i kombinacije koje ih vode ka izlazu. Ukoliko su se suočavali s teškoćama, imali su podršku kako bi ih usmerili na sledeći korak, osiguravajući da igra bude dinamična i uzbudljiva.

U okviru istraživanja, hrabri istraživači su zavirili u „kuću hakera“, pomažući žrtvi sajber sveta koja je izgubila svoj identitet. Bez otkrivanja suviše detalja, preporučuju i drugima da se oprobaju u ovoj igri kako bi stekli nova saznanja o sajber bezbednosti ili proverili svoje već postojeće znanje o čuvanju ličnih podataka na internetu.

Nakon uspešno završene misije, učenici su bili zadovoljni, izražavajući raspoloženje za ponovno igranje ili isprobavanje sličnih avantura. Potvrdili su da je iskustvo bilo ne samo zabavno, već i poučno, naglašavajući da se kroz igru mogu sticati nova znanja na jedinstven i uzbudljiv način.

Pročitajte još

Back to top button