Predstavljamo vam jednostavan recept za lagano jelo koje će vas osvežiti bez potrebe da provedete sate pored šporeta. Ova salata s tunjevinom nije samo brza i jednostavna za pripremu, već je i prepuna ukusa i hranljivih sastojaka koji će Vas oduševiti. Saznajte kako da napravite ovu osvežavajuću poslasticu i obradujte svoje čulo ukusa dok se rashlađujete u vrelim danima koji su pred nama.
Sastojci:
- 500 g sveže tunjevine
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 3 paradajza
- 6 srednjih krompira
- 2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml belog vina
- 200 ml bujona
- Kašičica seckane majčine dušice
- So
- Biber
Priprema:
- Tunjevinu isecite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i beli luk iseckajte.
- U širokom tiganju zagrejte ulje, mešajući pržite papriku, luk i beli luk. Dobro posolite i pobiberite, dodajte vino i bujon, zatim dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
- Otprilike 10 minuta pre kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.
Nadamo se da će Vam se recept dopasti i da ćete uživati u brzinskom ručku prepunom vitamina.