Kultura

KIDIKEM poziva decu iz Batajnice na festival video-klipa

Dečiji kulturni centar Beograd, raspisao je konkurs za deveti po redu Festival dečijeg video-klipa pod nazivom KIKIDEM u kojem se pozivaju deca i mladi, uzrasta od devet do šesnaest godina da učestvuju sa svojim autorskim filmovima kratke forme, film treba da bude u trajanju do tri minuta i može biti snimljen mobilnim telefonom, kamerom ili foto-aparatom.

Rok za prijavu na konkurs je 12. februar, a projekcija nagrađenih filmova i svečana dodela nagrada biće održana 9. marta u Dečijem kulturnom centru u Beogradu.

Tema ovogodišnjeg festivala je „Hokus fokus“, a cilj je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humanitarna i kreativna strana u primeni tehnologije. Ovakvom formom, našim mališanima, pružiće se prilika da iznesu svoja mišljenja na zadatu temu.

KIKIDEM
KIKIDEM

Autori najbolje plasiranih video-klipova očekuju vredne nagrade, među kojima je i ciklus radionica video-produkcije Edukativnog centra „Fibonacci” i „Logiscool” internacionalne škole digitalnih veština i programiranja na kojima će, pored teorijskih i praktičnih vežbi snimanja, montaže i postprodukcije, nagrađeni učiti o bezbednosti na internetu, te imati priliku da steknu uvid u osnovne koncepte programiranja.

Propozicije festivala su na sajtu www.dkcb.rs , a sve informacije mogu se dobiti na imejl adresi kidikem@dkcb.rs .

Elektronska prijava može se popuniti na sajtu: https://forms.gle/GTP4CgdaHKe3seyt7

Pročitajte još

Back to top button