Politika

Ko stoji iza fantomski listi u Zemunu?!

Izvor: vreme.com

Na predstojećim lokalnim izborima za odbornike u Zemunu, zakazanim za 2. jun, birači će se suočiti sa ukupno devet lista, među kojima su tri grupe građana. Zanimljivo je da su imena ovih grupa veoma slična imenima opozicionih partija, a većinu njih predvode funkcioneri Srpske napredne stranke.

Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka

Pod brojem tri na glasačkom listiću nalazi se lista Grupe građana „Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad“. Ime asocira na opozicionu stranku „Dosta je bilo“ Saše Radulovića, dok nosilac liste, Milorad Radulović, nema veze s njom. Milorad Radulović je ranije optuživan za pokušaje zbunjivanja birača i povezivanje sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Pokrenimo-okrenimo Zemun

Lista „Pokrenimo-okrenimo Zemun“, pod brojem pet, nalazi se odmah ispod liste „Kreni-promeni“. Prvi na listi je Nenad Vidović, autoelektričar, dok su ostali kandidati uglavnom članovi njegove porodice. Vidović je učestvovao na prethodnim izborima kao nosilac liste stranke vlaške nacionalne manjine, ali nije osvojio dovoljno glasova za odbornike.

Zemun protiv nasilja

Lista „Zemun protiv nasilja – Dragana Radivojević“ se može lako pomešati sa koalicijom „Srbija protiv nasilja“. Nositeljka liste je Dragana Radivojević, dok su ostali kandidati povezani s bivšim članovima Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), koji su navodno prešli u SNS. Ova lista se pojavila na izborima nedugo nakon što je Predrag Milošević, bivši član POKS-a, prešao u SNS.

Mi glas iz Zemuna

Lista „MI GLAS IZ ZEMUNA“ se, osim imena, ne poklapa ni po jednom drugom elementu sa listom koju predvodi Branimir Nestorović. Kreatori ove liste su svesni da lista koju predvodi Nestorović nosi naziv „MI snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“ i kandiduje se isključivo na izborima u opštinama Surčin i Lazarevac.

Svi prigovori protiv ovih grupa građana su odbijeni, što izaziva sumnju da li vladajuća koalicija stoji iza njih. Činjenica da članovi vladajućih stranaka predvode ove liste sugeriše da bi njihova namera mogla biti da relevantne političke opcije izgube glasove u korist ovih lista.

Zbog ovakvih sličnosti u imenima izbornih lista, građanima Zemuna se savetuje da budu posebno obazrivi pri glasanju. Preporučuje se da pažljivo pročitaju i provere sve informacije kako bi bili sigurni da su zaokružili baš onu listu koju žele da podrže. Ova dodatna pažnja može pomoći u sprečavanju zabuna i osigurati da glasanje bude u skladu sa njihovim stvarnim političkim opredeljenjem.

Pročitajte još

Back to top button