Društvo

Kome pripada KOVID bolnica u Batajnici?!

Ministarka Danica Grujičić nedavno je istakla da bivša Kovid bolnica u Batajnici sada zahteva brzo rešenje vlasničke strukture, koja uključuje i privatne vlasnike, a ne samo Ministarstvo odbrane. Ovaj objekat, čije je prenamene trajalo duže nego što se očekivalo, stoji zaključan već devet meseci, iako je kompletno opremljen za medicinsku upotrebu. Ministarstvo zdravlja, iako su mesecima prošla od zatvaranja bolnice, još nije razrešilo pitanje vlasništva.

Kovid bolnica u Batajnici
Kovid bolnica u Batajnici

U vlasničkoj strukturi objekta, Ministarstvo odbrane ima svoj deo, dok je deo zemljišta na kojem se nalazi prostrani parking u privatnom vlasništvu. Ovo postavlja pitanje da li je država prethodno imala potpuni uvid u vlasničku strukturu prilikom gradnje bolnice, koja je koštala 43 miliona evra. Sada se razmatraju mogućnosti otkupa dela privatnog zemljišta kako bi se omogućilo ponovno otvaranje objekta za drugu namenu.

Unutrašnjost KOVID bolnica u Batajnici
Unutrašnjost Kovid bolnice u Batajnici

Ministarka Grujičić ističe da je prioritet razrešenje ove situacije, te da se razmatraju različite opcije za buduću namenu objekta, uključujući ideju o palijativnom centru. Ovaj centar bi bio posvećen produženom bolničkom lečenju, pružajući podršku pacijentima koji zahtevaju dodatno vreme za oporavak nakon standardne medicinske intervencije.

Dakle, iako su najmoderniji medicinski aparati i postelje spremni za upotrebu, vlasnička pitanja i pregovori ministarstava o sudbini objekta su doveli do zastoja. Ipak, ministarka naglašava da će se ova situacija brzo rešiti kako bi se iskoristili resursi ove važne zdravstvene ustanove na najbolji mogući način.

Pročitajte još

Back to top button