Politika

Milan Ljutovac: „Vreme je za promene u Zemunu i Batajnici!“

U proteklim nedeljama, mladi političar Milan Ljutovac privukao je pažnju svojim entuzijazmom i željom za promenom. Nekada jedini odbornik iz Batajnice u Skupštini grada Beograda, sada se kandiduje za predsednika opštine Zemun ispred stranke „Kreni-Promeni“. Sa Ljutovcem smo razgovarali o njegovom radu, problemima u Batajnici i očekivanjima od predstojećih izbora.

Ljutovac skromno ocenjuje svoj dosadašnji rad, ističući da će konačnu ocenu dati njegovi sugrađani na predstojećim izborima. „Pokušao sam u Skupštini grada da na najbolji način predstavim naše probleme, skrenem pažnju aktuelnoj vlasti na izazove sa kojima se suočavamo poslednjih 30 godina. Da li sam uspeo, ne mogu da tvrdim, ali dao sam sve od sebe,“ rekao je on. U svom mandatu, potrošio je preko 550 minuta u Skupštini grada govoreći o problemima Batajnice, Busija, Ugrinovaca i Grmovca.

Ljutovac ističe da su najveći problemi Batajnice nedostatak osnovne infrastrukture: groblja, kanalizacije, regularnog vodovoda, notara, regulisanog parkinga, dečijih parkova, bazena, srednje škole, kao i priključaka na gas, struju i vodu. „To je zaista tužno, da u 21. veku neka domaćinstva nemaju priključke za struju i vodu,“ naglasio je. Dodaje da su ovi problemi posledica dugogodišnje nebrige i neaktivnosti aktuelne vlasti, Srpske radikalne stranke, koja je na vlasti u opštini Zemun već 28 godina.

Kao kandidat za predsednika opštine, Ljutovac se nada da će svojim sugrađanima pokazati da je promena moguća. „Pozivam sve svoje komšije da izađu na predstojeće izbore i glasaju po svojoj savesti, da zajedno menjamo nestručnu vlast koja ništa nije uradila već punih 28 godina.“

Govoreći o očekivanjima od predstojećih izbora, Ljutovac je optimističan. „Od izbora očekujem mnogo. To je jedini način na koji može da se promeni jedna vlast demokratskim putem. Vlast koja ne radi u interesu građana mora da bude promenjena.“ Posebno je apelovao na građane da 2. juna izađu na izbore i glasaju za listu „DR SAVA MANOJLOVIĆ-I JA SAM ZEMUN-KRENI PROMENI-I JA SAM BATAJNICA MILAN LJUTOVAC“ pod rednim brojem 4, i za listu „DR SAVA MANOJLOVI-I JA SAM BEOGRAD-KRENI PROMENI“ pod rednim brojem 12 na nivou grada Beograda.

Tokom kampanje, Ljutovac i njegov tim prešli su preko 300 kilometara, obilazeći sve ulice Batajnice, Busija, Ugrinovaca i Grmovca. „Osetili smo energiju i želju ljudi za promenama. Pozivamo ljude još jednom da glasaju za nas, jer bez njih promene nisu moguće,“ zaključuje Ljutovac. Njegova vizija je Batajnica koja je vredna svakog građanina.

Pročitajte još

Back to top button