Društvo

NOVI DOM ZDRAVLJA U BATAJNICI: GRAĐEVINSKA DOZVOLA STIGLA, INVESTICIJA VREDNA 725 MILIONA DINARA

Na zahtev Gradske opštine Zemun, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave Grada Beograda odobrio je građevinsku dozvolu za izgradnju moderne zdravstvene stanice u Batajnici. Projekat predviđa izgradnju slobodnostojećeg objekta na lokaciji bivše ambulante u ulici Jovana Brankovića broj 1.

Novi dom zdravlja u Batajnici
Novi dom zdravlja u Batajnici

Novi objekat, koji će zameniti prethodno srušenu ambulantu, obuhvataće gotovo četiri hiljade kvadrata površine i sastojaće se od prizemlja i dva sprata. Planirane su prilazne i unutrašnje saobraćajnice, kao i parking za službena vozila. Najvažnije je što će nova zdravstvena stanica pružiti sveobuhvatne usluge primarne zdravstvene zaštite za više desetina hiljada građana Batajnice, dosadašnjih korisnika neuslovne, desetostruko manje ambulante.

Predsednik Gradske opštine Zemun, Gavrilo Kovačević, ističe važnost ovog projekta za Batajničane i naglašava napor da se što pre angažuju izvođači radova i obezbede neophodni kadrovi i oprema. Planirane službe u zdravstvenoj stanici obuhvataju apoteku, Službu hitne pomoći, laboratoriju, rendgen, opštu medicinu, pedijatriju, internistu, fizikalnu terapiju, ginekologiju, ORL, očnog lekara i stomatologe, uz dodatak palijativne nege i pratećih prostorija.

Novi dom zdravlja u Batajnici
Novi dom zdravlja u Batajnici

Vrednost investicije procenjuje se na oko 725 miliona dinara, a predsednik Gradske opštine Zemun planira dodatne inicijative u cilju poboljšanja primarne zdravstvene zaštite, uključujući i rekonstrukciju Medicine rada, poznate kao „Ured“, smeštene u ulici Nikolaja Ostrovskog.

Pročitajte još

Back to top button