Zanimljivosti

Prag: Magični grad mostova, piva i povoljnih cena – idealna destinacija za Prvi maj!

Izvor: stavideti.com

Za sve avanturiste u potrazi za nezaboravnim iskustvom, Prag je jednostavno neprikosnoven izbor. Ovaj grad, prebogat mostovima, katedralama, kulama i kupolama, pruža neponovljiv šarm i izobilje zanimljivosti za istraživanje. Smatra se jednim od najlepših i najšarmantnijih gradova u Evropi, a njegova srednjovekovna arhitektura oduzima dah i ostavlja neizbrisiv utisak na posetioce.

Prag, koji je glavni i najveći grad Češke, svoj početak vuče iz 9. veka, a ubrzo postaje i glavni grad Bohemije. Svoj današnji izgled dobija u 14. veku, a mnoge od najvažnijih atrakcija grada potiču upravo iz tog perioda. Za razliku od mnogih evropskih gradova, Prag je tokom Drugog svetskog rata prošao sa znatno manje oštećenja, što je omogućilo sačuvanje velikog broja starih zgrada do današnjih dana.

FOTO: Globusnis
FOTO: Globusnis

Prag se može pohvaliti gotovo netaknutom arhitekturom iz srednjeg veka, obogaćenom različitim stilovima. Češka je zemlja piva, i u Pragu se može uživati u najraznovrsnijim pivima po pristupačnim cenama, u tradicionalnim pivnicama širom grada. Hrana je jednostavna, ali izuzetno ukusna, a cene su povoljne kako za domaće stanovništvo, tako i za goste iz bogatijih zemalja.

Javni prevoz u Pragu je odlično organizovan, pružajući dobru povezanost čak i za goste smeštene izvan centra grada, uz pristupačne cene karata. Neke od glavnih atrakcija koje ne smete propustiti prilikom posete Pragu su: Karlov most, Praški dvorac, Katedrala Svetog Vida, Starogradski trg, Astronomski sat, Hram Device Marije Tinske, Venceslavov trg, Jevrejski kvart Jozefov, Zgrada koja pleše, Zlatna ulica i Lenonov zid.

Dakle, za sve one koji još nisu odlučili gde provesti Prvi maj, Prag je savršena destinacija koja će zadovoljiti sve ukuse i pružiti nezaboravan doživljaj po pristupačnim cenama.

Pročitajte još

Back to top button