Politika

Predsednik Vučić obišao vojne jedinice na aerodromu u Batajnici

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici kako bi pregledao jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Prisustvovali su mu visoki zvaničnici, uključujući potpredsednika Vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića.

Tokom obilaska, predsednik Vučić izrazio je interesovanje za nedavno primećenu letelicu iznad Valjeva na visini od 5.500 metara, naglašavajući važnost brze i adekvatne reakcije protivvazduhoplovne odbrane u takvim situacijama. Takođe je najavio planove za unapređenje vojnih kapaciteta zemlje, uključujući mogućnost nabavke novih lovačkih bombarderskih sistema i dronova.

Predsednik Vučić obišao vojne jedinice
Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik je takođe razgovarao sa vojnicima o njihovim aktivnostima, uključujući nedavne izvide iznad Valjeva, postavljajući pitanja o njihovoj spremnosti za reakciju u različitim situacijama.

Na obilasku su takođe bili prisutni i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, i Milorad Vučević, mandatar nove vlade, koji su podržali napore vojske Srbije i istakli važnost njene uloge u očuvanju stabilnosti i sigurnosti zemlje.

Predsednik je takođe izrazio pohvalu policijskim snagama za njihov trud u rešavanju slučaja nestanka Danke Ilić, naglašavajući njihovu posvećenost i važnost njihovog rada u očuvanju javne bezbednosti.

Obilazak aerodroma u Batajnici predstavlja još jedan korak u naporima Srbije da unapredi svoje vojne kapacitete i osigura stabilnost i bezbednost zemlje i regiona.

Pročitajte još

Back to top button