Sport

Šokantni napad na sudiju zaustavio igru: BSK nije igrao zbog brutalnog incidenta!

Izvor: fsb

Napad na pomoćnog sudiju tokom utakmice između FK Bratstvo i FK Dedinje BGD izazvao je šok i zabrinutost u fudbalskoj zajednici Beograda. Nasilni incident, koji se dogodio u nedelju, 7. aprila 2024. godine, naterao je Organizaciju fudbalskih sudija Beograda da hitno reaguje. Molba koju su uputili rukovodstvu Fudbalskog saveza Beograda, a koja je odobrena, predstavlja izraz protesta i solidarnosti prema napadnutom kolegi. Zbog toga će naredni vikend biti bez službenih lica na utakmicama Međuopštinske lige grupa ‘A’, ‘B’ i ‘C’.

Odluka o suspenziji utakmica doneta je u cilju zaštite integriteta sudija i fudbalske atmosfere. Klubovi koji se takmiče u ovim ligama biće blagovremeno obavešteni o nastavku prvenstva. Rukovodstvo FS Beograda preduzima sve mere kako bi disciplinski postupak bio sproveden, a počinioci adekvatno sankcionisani. Ujedno, apeluje se na sve klubove da preduzmu neophodne mere bezbednosti i edukacije kako bi se izbegli slični incidenti u budućnosti.

Nedeljno 19. kolo Međuopštinske lige nije održano kao znak protesta, dok je Prva beogradska liga nastavila sa svojim regularnim rasporedom. FK Busije demonstrirale su izvanrednu igru u nedelju, 14. aprila, trijumfujući nad FK Šećeranac Ada rezultatom 3:1. Njihova sledeća utakmica zakazana je za nedelju, 21. aprila, protiv FK Beograd Karaburma, pružajući im priliku da nastave sa svojim uspesima uprkos izazovima na terenu.

Pročitajte još

Back to top button