Društvo

Svečano otvaranje Osnovne škole u Batajnici

Pre samog početka nove školske godine, članovi vlasti, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, prisustvovali su svečaom otvaranju OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Batajnici. Pored predsednika i direktora škole, Igora Vojinovića, otvaranju su prisustvovali i gradonačelnik Aleksandar Šapić, predsednik opštine Zemun, Gavrilo Kovačević, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, sekretar za investiciju Luka Petrović, kao i sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Nenad Radić.

Za obnovu ove škole uloženo je 340.746.000 dinara. Škola je sada opremljena savremenom tehnologijom kao i novom fiskulturnom salom. Renoviranje škole obuhvatilo je i sanaciju temelja, već postojećeg objekta, zamenjene su fasada i stolarija, a u zgradu škole ugrađen je lift. Uz renoviranje, instalirani su telekomunikacione i signale instalacije, koje će u mnogome pomoći đacima da na što lakši način savladaju gradivo koje je pred njima. Sportski tereni ove Osnovne škole, na kojima se već godinama unazad održava turnir, u čast stradale Milice Rakić, zablistali su novom rasvetom. Dograđen je i novi deo zgrade, kao i još jedna etaža, pa će samim tim ova škola imati veći kapacitet.

Nova fiskulturna sala u OŠ Svetislav Golubović Mitraljeta
Nova fiskulturna sala u OŠ Svetislav Golubović Mitraljeta

Građani Batajnice ističu da radovi na ovoj ustanovi i nisu tekli baš tako glatko. Naime, roditelji dece iz OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ sa ostalim građanima Batajnice više puta su se sastajali u znak protesta zbog odlaganja radova. Roditelji naglašavaju da su godinu dana slušali lažna obećanja o završetku radova. Do zvaničnog otvaranja bilo je tri produžetka rokova, dok su deca za to vreme išla autobusima u obližnje škole po Zemunu. Ipak meštani nisu gubili nadu i snagu, pa su se s toga okupljali svaki put kad rokovi za završetke radova nisu bili ispoštovani. Zajedništvo građana, ovog puta urodilo je plodom, pa đaci ove OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ mogu nastaviti da nižu uspehe u novim prostorijama škole, a meštani se mogu pohvaliti jednom od najmodernijih škola na teritoriji grada Beograda.

Pročitajte još

Back to top button