Društvo

Uskoro novo groblje u Batajnici: Građevinska dozvola izdata!

Izvor: goZemun

Dodelom građevinske dozvole investitoru, Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, stvoreni su uslovi za početak prve faze radova na izgradnji novog groblja u naselju Batajnica.

U prvoj fazi radova planirana je izgradnja ceremonijalnog objekta – kapele sa nadstrešnicom oproštajnog trga i ekonomskog objekta za smeštaj radnika, sa garažom za službena vozila.

Groblje se prostire na parceli od 11,5 hektara, na lokaciji od Ulice braće Smiljanić prema auto-putu.

Pored uređenja samog groblja i izgradnje neophodnih objekata, gradiće se i javna pristupna saobraćajnica i neophodna trafostanica. Celokupno uređenje i izgradnja biće podeljeni u šest faza realizacije.

Unutar večnog počivališta biće izgrađene interne saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom i opremom, uređene površine predviđene za ispraćaje i sahranjivanje, grobna polja i grobnice.

Površine za sahranjivanje zauzimaće oko 50 odsto od ukupne površine parcele. Biće izgrađeni rozarijumi i kolumbarijumi, kao i „vrt sećanja“, kapele i pravoslavni hram sa crkvenim domom.

Na površini od dva hektara biće uređene zelene površine sa punktovima za odmor, na kojima će biti postavljene klupe i prateći mobilijar.

Novo groblje biće pod sistemom brige i održavanja JKP „Pogrebne usluge“.

Pročitajte još

Back to top button