Servisne informacije

Važno obaveštenje: Nova trasa autobusa 703!

Izvor: busevi.com

Od ponedeljka, 13. maja 2024, linije 703 i 602 dobiće nove rute, te će biti preusmerene na saobraćajnicu T7 uz naselje Dunavski Virovi na Novoj Galenici.

Sada će stanovnici ovog naselja imati bolju povezanost sa Novim Beogradom i Zemunom, zahvaljujući poboljšanju ponude javnog prevoza:

  • Linija 612 će povezivati Novi Beograd (Paviljoni), Kvantašku pijacu i Novu Galeniku.
  • Linija 703 će povezivati Zemun (Kej oslobođenja), Batajnicu (Železnička stanica) i Ugrinovce.

Prosečan interval dolaska vozila javnog prevoza u zoni naselja će se smanjiti na 6-7 minuta u periodima vršnog opterećenja, umesto dosadašnjih 12 minuta.

Kako bi se olakšalo kretanje putnika, izgrađena su i dva nova autobuska stajališta na raskrsnici ulica kod ulaza u naselje „Dunavski Virovi“. Ova stajališta su opremljena obeleženim pešačkim prelazima, omogućavajući korisnicima javnog prevoza lakši pristup.

Takođe, u „Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ J.P. se trenutno priprema tehnička dokumentacija za semaforizaciju raskrsnice saobraćajnica T7, Emilije Jakšić i Dunavski Virovi. Planira se i izgradnja nove autobuske okretnice, što će dodatno poboljšati uslugu javnog prevoza produženjem drugih linija.

Pročitajte još

Back to top button